Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nu slipper Dala-Demokraten pressen

Publicerad: 31 mars 2014, 11:09

Kontraktet har skrivits under och nedmonteringen börjat. Dala-Demokratens tryckpress har fått nya ägare i Turkiet.


Ämnen i artikeln:

Dala-Demokraten

För ganska precis ett år sedan, den 11 mars 2013, producerades de sista tidningarna i DD:s tryckpress. Nu har anläggningen fått nya ägare. I helgen började nedmonteringen. Det arbetet beräknas ta två veckor.

Sedan återstår transport och uppmontering i Turkiet. Delar av pressen ska till ett tryckeri i Istanbul, andra ska till en anläggning i Adana enligt vad de nya ägarna säger till DD.  

Priset blev 200 000 euro. Vilket är mer än vad DD hade hoppats få ut och mer än det bokförda värdet enligt Dala-Demokratens styrelseordförande Lennart Håkansson.

Nu återstår det i princip bara att sälja lokalerna. Det finns en spekulant, Coop, men då fastigheten finns inom världsarvsområdet för Falu koppargruva krävs det en arkeologisk undersökning innan den affären är klar.

När allt är klart, och vi fullföljt alla åtaganden om företagets anställda kommer det att bli en slant över. Men det är upp till DD:s tidigare ägare, Folkrörelsens Mediastiftelse, att bestämma vad de ska göra med pengarna, säger Lennart Håkansson.

Ämnen i artikeln:

Dala-Demokraten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.