Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nu satsar Eljester på fler puckar än bara nyheter

Publicerad: 2 mars 2015, 13:21

Nyhetstjänsten Eljester som i ett drygt halvår har ägnat sig åt att sprida nyheter om och från Norrbotten startar nu en hockeykanal med topplagen från de två nordligaste länen.


Nu är det premiär för Eljester hockey. Där ska det bästa och senaste som skrivs om lagen i SHL och HockeyAllsvenskan samlas. Inledningsvis är det mest material om de fyra nordligaste lagen, Asplöven HC, Luleå Hockey, Skellefteå AIK och IF Björklöven, i de två högsta divisionerna som kommer att presenteras där. Det kommer att byggas ut med samtliga övriga lag i dessa samt Riksserien för damer.

Eljester Norrbotten lanserades i juli 2014. Och grundaren Markus Pettersson är nöjd med hur det första dryga halvåret har gått.

Det är inte så att vi är i mål på något sätt, men vi har fått bra feedback på det vi gjort och haft bra samtal med både det privata näringslivet och den offentliga sektorn.

Ännu så länge får det aggregerade materialet på sajten ingen större räckvidd men de egna texterna kan få en bra spridning menar Marcus Pettersson. Ett exempel är en debattartikel om E10, vägen som går från Töre till Riksgränsen och är enda sättet att med bil färdas de 24 milen mellan Kiruna och Gällivare. Något som till exempel alla gravida kvinnor i Kiruna tvingas göra då närmaste BB finns i Gällivare.

Texten som en gravid kvinna i Kiruna skrev har blivit läst långt över 3 000 gånger. Det är en bra siffra för oss.

Ännu så länge har inte de kommersiella koncepten landat. Men Marcus Pettersson hoppas och tror att det ska ske under våren.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.