söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nu kan vi fokusera på verksamheten

Publicerad: 20 februari 2012, 09:58

Vi ville göra det optimala. Men nu får vi göra det möjliga, säger VF:s chefredaktör Daniel Nordström då det nu är klart att tidningen får fortsatt presstöd.

Ämnen i artikeln:

PresstödFolkbladetPresstödsnämnden

Det känns otroligt skönt. Nu kan vi fokusera mer på verksamheten, säger Daniel Nordström.

Planerna på det nära samarbetet med konkurrenten Västerbottens-Kuriren var något som Presstödsnämnden hållits informerad om från ett tidigt stadium.

I augusti flyttade tidningarna ihop och hade full insyn i varandras nyhetsarbete. Men i oktober skärpte nämnden tonen när det gällde självständighet och konkurrens.

Den dialog som funnits mellan nyhetsredaktionerna när det gäller så kallade hänt och känt-nyheter finns därför inte längre.

Tidningarna har nu också delat upp det stora kontorslandskapet. Chefredaktörerna sitter inte längre bredvid varandra och redaktionerna har numera egna skrivarrum där de kan printa ut material utan att konkurrenten kan se innehållet.

Tidningarna hade redan innan de flyttade ihop samarbeten på flera områden. Vilket gjorde att nämnden hade högre beviskrav på Folkbladet, enligt Daniel Nordström.

Inte minst när det gällde lokalfrågan.

Årets presstöd för Västerbottens Folkblad är cirka en halv miljon lägre än i fjol, beror på minskad upplaga och var något man kalkylerat med.

VF får presstöd 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev