Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nu har Folkbladet överklagat beslutet

Publicerad: 16 mars 2015, 14:06

Nu har Folkbladet via sitt juridiska ombud överklagat tingsrättens beslut att den mördade reporterns dator och mobil inte ska lämnas ut.


Ämnen i artikeln:

Folkbladet

Folkbladet har överklagat tingsrättens beslut till Hovrätten för Övre Norrland. Tidningen vill att den mördade Elin Falks mobil och dator omedelbart återlämnas till VF.

Förutom de skäl som presenterades vid tingsrättsförhandlingarna så kommer Folkbladet att utveckla varför till Hovrätten senast om två dagar.

I sitt beslut kom tingsrätten bland annat fram till att den mördade VF-reportern Elin Falks anteckningsbok ska återlämnas till tidningen. Där stödjer sig rätten på att skrivningen i rättegångsbalken när det gäller förbud mot beslag av källskyddat material bara gäller skriftliga handlingar.

Tingsrätten anser att skyddsbehovet är lika starkt om informationen finns i en mobil eller dator. En polisutredning har också föreslagit att skrivningen ändras så att den omfattar annat än skriftliga handlingar. Klarläggande lagstiftning saknas emellertid fortfarande.

Åklagaren fick rätt att undersöka Elin Falks dator

Ämnen i artikeln:

Folkbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.