Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nu görs Puls med InDesign

Publicerad: 12 september 2003, 09:09

Aftonbladet har börjat använda InDesign. Den Pulsbilaga som följer med tidningen i dag är helt gjord i Adobes layoutprogram.


– Det har gått bra, det har varit lite tekniska problem, men något annat är inte att vänta. Det kunde varit mycket värre, säger Björn Sigrelius som jobbar med den redaktionella tekniken på Aftonbladet.
Tidningen gjorde en test efter den ordinarie tryckningen av förra veckans nummer. Fem sidor gjorde i QuarkXpress byttes ut mot InDesignversioner för att kontrollera att även tryckerierna kunde hantera ett skifte.
Den övriga tidningen kommer att fortsätta produceras i QuarkXpress 3.32. I alla fall ett tag till.
– Vi har ännu inte fått alla plug-ins. När vi fått det ska vi utvärdera programmet (InDesign) ordentligt, säger Björn Sigrelius.
Han räknar med att det kommer att ske inom två månader. Vad som sedan händer är ovisst. För att vara säker på att fatta rätt beslut vill Björn Sigrelius helst testa QuarkXpress 6.0 ordentligt. I dagsläget har han bara sett beta-versionen.
– Inte ens våra systemleverantörer har fått titta på utvecklingsmiljön för 6:an.
Tanken har varit att göra någon annan av Aftonbladets produkter i den nya versionen av QuarkXpress för att kunna göra en ordentlig jämförelse. Frågan är hur länge man har tålamod att vänta på att få utvärdera programmet.
– Om det dröjer för länge så är QuarkXpress ingen konkurrent, säger Björn Sigrelius.

MIKAEL MARKLUND

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev