Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nu börjar Norran ta betalt på nätet

Publicerad: 9 mars 2015, 09:14

Nu inför Norran en betalmodell för sitt digitala innehåll. 99 kronor i månaden är det minsta läsarna måste betala för att få tillgång till allt på sajten.


Ämnen i artikeln:

Norran

I maj i fjol började Norran med att läsarna måste logga in på sajten för att läsa plus-material. Nu tar tidningen nästa steg och inför en betalmodell. Lägsta ordinarie pris för att få tillgång till allt på sajten är 99 kronor i månaden.

Någon proteststorm har beslutet inte inneburit. Kanske för att omkring hälften av prenumeranterna redan har skaffat sig ett konto.

Sedan har lika många icke-prenumeranter registrerat sig också, säger Norrans chefredaktör Lars Andersson.

En stor anledning till att den andelen är så stor tror han beror på att det krävs inlogg för att kommentera på Norrans hockeyblogg.  Även fortsättningsvis kommer den funktionen att finnas kvar utan att kosta något.

Förutom att enbart få tillgång innehållet på sajten finns det tre andra alternativ för de som vill ha tillgång till tidningens material. Allt- helg- eller e-tidningsprenumeration.

Norran har en fördel jämfört med många andra tidningar när det gäller att få ut sitt digitala innehåll menar Lars Andersson:

Vi har en jättebra bredbandsutbyggnad i Skellefteå, bland rikets bästa. Och det är vi väldigt glada för. Sedan finns det andra kommuner i spridningsområdet som ligger sämre till, men det är ändå här vi har vår huvudupplaga.

Ämnen i artikeln:

Norran

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.