Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nu börjar jakten på nästa vd

Publicerad: 29 maj 2013, 05:23

Vid årsskiftet slutar Jonas Bonnier som vd för den familjeägda mediekoncernen. Här är några kandidater som kan ta över stafettpinnen.


Ämnen i artikeln:

Casten AlmqvistBonnierGunilla Herlitz

Efter bara fem år som vd för Bonnier-koncernen kliver Jonas Bonnier nu av. Han säger i pressmeddelandet att med 7,5 miljarder i tillgänglig likviditet känns det som rätt tillfälle att lämna över stafettpinnen.

På ett styrelsemöte nästa vecka kommer Bonniers styrelse att besluta om det kan bli aktuellt med en extern rekrytering.

Här är några interna kandidater:

Casten Almqvist började i koncernen 2008 som vd för Bonnier Buisness Press. 2011 blev han vd för TV4, 2013 ansvarig för affärsområdet Broadcasting.

Ulrika Saxon, tidigare annonsdirektör på Bonniers veckotidningar och vd för Bonnier Tidskrifter. Nu vd för Bonnier Growth Media och ansvarig för affärsområdet med samma namn. Hon är också styrelseordförande i ett antal bolag i koncernen.

Gunilla Herlitz är i dag vd för Dagens Nyheter samt är ansvarig för affärsområdet News Sweden (DN, DI, Sydsvenskan samt tryckeribolaget Bold) Blev publisher för DN 2009. Innan dess var hade hon samma position på Dagens Industri i sju år. Har också jobbat som reporter på DI och Expressen.

Jonas Bonnier slutar som vd

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.