Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nu är nätet verkligt globalt

Publicerad: 5 september 2012, 04:48

Nu börjar www göra skäl för namnet. I mitten av 1990-talet var 66 procent av de som var ute på World Wide Web från USA. Nu är andelen 13 procent.


Det visar siffror från mät- och analysföretaget Comscore som presenterades på World Editors Forum i Kiev.

384 miljoner människor i Europa är nu ute på nätet per månad. I nästan 30 timmar i genomsnitt.

Omkring en fjärdedel av tiden på nätet används till att vara aktiv i olika sociala nätverk. Främst handlar det om Facebook som får 75 procent av tiden på den sociala webben enligt Comscores siffror.

Men fortfarande är konsumtion av innehåll, till exempel på tidningssajter, det som de flesta gör på nätet. Över 60 procent av den totala användartiden går åt till det.

Glöm inte bort det, nu när så många bara pratar om Facebook och Twitter, menade Tanya Khandurova, affärsutvecklare på Comscore.

Content is still king.

Hon visade också siffror på hur snabbt den mobila marknaden växer.

I oktober 2011 använde 7,7 procent av alla i Storbritannien som konsumerade innehåll på nätet mobila enheter. I januari i år var samma siffra 10,2 procent.

En ökning på 33 procent på tre månader. Den utvecklingen håller i sig. Och ser ungefär likadan ut i många fler länder.

Att användarna har flera mobila enheter blir också allt vanligare. I januari 2011 hade 5,3 procent av alla i Storbritannien som ägde en smartphone också en surfplatta. Ett år senare var samma siffra 12,7 procent.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev