Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

NTM redo dra igång nyhetsbyrån

Publicerad: 25 augusti 2011, 08:58

Rekryteringarna är klara. Och verktyget på plats. Men är fortfarande lite för buggigt för att ledningen vill ta det i drift. Så starten av NTM:s nyhetsbyrå har skjutits upp några veckor.


Ämnen i artikeln:

NTM

Det är bara något lönesamtal kvar sedan är det klart med alla anställningar till NTM:s nyhetsbyrå. Monitorverktyget som är en förutsättning för att det fyra personer stora styrkan i Norrköping ska kunna ha koll på vad som händer på koncernens alla sajter är också på plats. Men inte i full drift.

Det är bara i beta än så länge. Det första gänget som kommer får göra är att bugga av det. Men från första oktober ska det vara i drift, det är inget hinder, säger Anna Lindberg, chef för nyhetsbyrån.

Det handlar inte bara om att lära sig ett nytt verktyg. På nyhetsbyrån måste man också kunna de nio olika sajternas arbetssätt. Till exempel om kommentarerna är förhands- eller efterhandsmodererade och om övrigt läsarmaterial får publiceras direkt eller inte.

Hur länge dröjer det innan alla sajter har samma synsätt?

Det är upp till respektive publicist. Men vi kommer att pusha för en mer enhetlig syn. Och jag tror att det blir så att sajterna mer och mer det. Sedan är frågan hur fort det går, säger Anna Lindberg.

Hon är också övertygad om att det nya verktyget ökar kvaliteten på sajten. Inte minst på grund av att det går snabbare att återkoppla på läsarnas tips och bidrag. Snabb respons är bra, både för journalistiken och varumärket.

Kommer verktyget att vara till salu?

Det är inte det vi prioriterar. Först och främst har vi tagit fram det för att stärka våra egna publikationer.

NTM startar nyhetsbyrå

Ämnen i artikeln:

NTM

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News