Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

NTM köper Swepress

Publicerad: 18 januari 2018, 08:22

NTM köper Swepress-koncernens tidningsverksamhet som bland annat ger ut Vimmerby Tidning och gratistidningarna Linköpings-Posten och Norrköpings-Magazinet.


Ämnen i artikeln:

NTM

”Förvärvet av Swepress tidningsrörelse känns mycket bra. Verksamheten passar väl in i vår struktur av medier och för vårt distributionsbolag och vårt tryckeri i Linköping. Vi ser möjligheter att vidareutveckla och förstärka vår verksamhet i regionen genom köpet och att även stärka den nyförvärvade rörelsen digitalt”, säger NTM:s koncernchef Lennart Foss i ett pressmeddelande

Swepress har sin bas i Vimmerby och ger ut följande dagstidningar och tidskrifter: Vimmerby Tidning, Linköpings Tidning/Kinda-Posten, Västerviks-Posten, Västerviks Kommunextra, Astrid Lindgrens Småland, Smålands Näringsliv, Linköpings-Posten, LP Shopping, Norrköpings-Magazinet, Östergötlands Näringsliv och Åkeri & Transport.

”Vi gör detta för att säkerställa tidningarnas långsiktiga utgivning och marknadsposition. Det är en bra lösning för tidningarna och dess personal. NTM och Swepress har en likartad syn på medieutvecklingen och vi känner att Swepress tidningar passar bra in i NTM:s struktur”, säger Swepress vd Bengt Ingemarsson i ett pressmeddelande.

Swepress vicevd Christian Ingemarsson följer med in i NTM och blir affärsområdeschef för NTM i Vimmerby samt för Linköpings-Posten och Norrköpings Magazinet.

Ägarskiftet planeras till den 1 mars 2018.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

NTM

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.