Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

NTM köper Enköpings-Posten

Publicerad: 29 september 2016, 06:55

NTM har Enköpings-Posten av NWT. Affären innebär bland annat att tidningen byter tryckeri.


Ämnen i artikeln:

NTMNWT

Vid årsskiftet får Enköpings-Posten nya ägare. Och tidningen som kommer ut den andra januari ska produceras på UNT:s tryckeri, bara drygt fyra mil från Enköping.

Affären innebär möjligheter till ett antal synergieffekter konstaterar Lennart Foss, vd för NTM-koncernen.

– På den digitala sidan har vi ett antal produkter som jag tror kan förbättra Enköpings-Postens erbjudande.

– Sedan har vi och NWT samma syn på mycket, bland annat papperstidningens styrkor och överlevnadsförmåga.

Det har under flera år funnits ett intresse från UNT att ta över Enköpings-Posten. Men nu blir affären av. Hur mycket pengar den handlade om och i vilken riktning de gick vill dock inte Lennart Foss kommentera.

– Vi gör detta för att säkerställa Enköpings-Postens långsiktiga utgivning och marknadsposition. Det är en bra lösning för Enköpings-Posten och dess personal. NTM och NWT har en likartad syn på medieutvecklingen och jag känner att Enköpings-Posten passar bra in i NTM:s struktur, säger Mats Muregård, VD, NWT-koncernen i ett pressmeddelande.

I maj gick Enköpings-Posten ner från sexdagarsutgivning till att komma ut fem dagar i veckan. Tidningen har en upplaga på 8 000 exemplar. Sajten Eposten.se har 90.000 sidvisningar per vecka.

Ämnen i artikeln:

NTMNWT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.