Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

NOTW: Fejkade pizzabud, hemliga koder

Publicerad: 5 november 2013, 10:12

News of the Worlds tidigare toppchefer tog till en mängd okonventionella knep för att dölja sina spår, avslöjar den pågående rättegången.


Det tycks inte råda någon tvekan om att Rebekah Brooks och hennes kollegor var desperata att dölja spåren efter sin olagliga telefonavlyssning. Datorer, anteckningsblock, mailloggar och annat komprometterande material skulle förstöras så snabbt som möjligt.

Enligt åklagaren i den pågående rättegången mot News of the Worlds toppchefer hyrde News International till och med in ett privat säkerhetsteam och nödåtgärderna gick under namnet Operation Blackhawk.

Säkerhetsteamet använde sig av okonventionella metoder. Bland annat återlämnade de bevismaterial som genomsökts av polis till Rebekah Brooks hem i London med hjälp av ett falskt pizzabud. De skickade också kodade sms-meddelanden med gamla filmrepliker.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.