Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Norske Skog nära konkurs

Publicerad: 17 augusti 2017, 10:41

Norske Skog brottas med höga skulder och ett eget kapital som är förbrukat. Koncernen har till i morgon på sig att presentera en lösning, annars blir det konkurs.


Den minskade efterfrågan på tidningspapper har gjort att Norges största skogsindustriföretag, Norske Skog, nu står på randen till en konkurs. Koncernen hade i mars i år räntebärande skulder på 6,4 miljarder norska kronor. Enligt Dagens Næringsliv är det egna kapitalet förbrukat och det finns inte resurser att betala räntor på lånen längre.

Koncernen har nu till i morgon på sig att presentera en lösning på sina finansiella problem. Annars kan det bli konkurs.

I ett försök att undvika en sådan situation har landets största skogsägarorganisation vädjat till sina omkring 10 000 medlemmar att gå in och stötta Norske Skog.

I fjol omsatte Norske Skog knappt 12 miljarder norska kronor, vinsten blev 300 miljoner kronor. Börsvärdet ligger på omkring 245 miljoner norska kronor. Koncernen har totalt åtta pappersbruk i sex länder.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.