Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Norska TV2 efterforskar källor i egna huset

Publicerad: 11 april 2017, 04:17

En intern rapport om kanalens dåliga ekonomi hamnade hos Dagens Næringsliv. Nu jagar norska TV2 vem det var som läckte företagshemligheterna.

Ämnen i artikeln:

TV2NorgeEgmont

I januari kunde Dagens Næringsliv avslöja att den Egmontägda kommersiella tv-kanalen TV2 skulle göra ett rekordstort underskott för 2016. Uppgifterna kom från en intern rapport som någon av de anställda skickat vidare till tidningen. Nu jagar TV2 vem det var.

Något många reagerat på.

– Källjakten skickar en olycklig signal till andra som funderar på att berätta om missgärningar, säger VG:s chefredaktör Gard Steiro till NTB. Samtidigt konstaterar han att läckage av känslig information kan vara förödande för ett företag.

– Jag förstår att detta är svårt för TV 2 och det finns ett behov av att vidta åtgärder. Det är en svår balansgång.

Generalsekreterare Arne Jensen i Norsk Presseforbund förutsätter att TV2 gör vad de gör eftersom det handlar om känslig, inte bara obekväm information.

– Samtidigt är det är problematiskt, särskilt eftersom det är ett företag som också har ett journalistiskt uppdrag, säger han och påpekade att medieorganisationerna har lagt fram ett förslag på att förbjuda att efterforska mediekällor.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev