Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Norrbottens Medias modell kommer ganska snart

Publicerad: 31 januari 2014, 07:30

Inom kort släpper tidningarna i Norrbotten sin betalmodell. Det som var tänkt att ske hösten 2013 blir snart verklighet.


Tanken var att det skulle ske lite tidigare, men nu kommer vår betalmodell ganska snart, säger NSD:s chefredaktör Kalle Sandhammar.

Från början var tanken att lanseringen skulle ske i samband med bytet av plattform och utseende på sajten. En övergång som skedde i november. Men all funktionalitet som krävdes för att också ta betalt för innehållet var inte fullt utprovad då så ledningen beslöt att skjuta på det.

Nu är det bara några småsaker kvar.

Norrbottens Media hade tidigare planerat att införa en hård betalvägg där allt innehåll skulle vara förbehållet de betalande läsarna. Nu har man svängt något. Den kommande betalmodellen är  inspirerad av VK-koncernens upplägg där det krävs att läsaren är prenumerant för att få tillgång till det mesta av innehållet. Men inte allt.

Även efter lanseringen kommer vi säkert att behöva fundera på hur modellen ska fundera. Vad, och hur mycket, vi ska betalt för till exempel. Det kommer också att vara viktigt att det är tydligt vilket innehåll som är öppet och vilket som är låst.

Nya sajter för Norrbottenstidningarna

De mäter värdet på den lokala journalistiken

Norrbottens Media redo för betalmodell

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev