Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Norran köper Goss

Publicerad: 13 september 2007, 11:51

Det blir en Goss Magnum som Norra Västerbotten köper till sitt nya tryckeri. I september nästa år ska pressen börja rulla. Och mycket talar för att det inte bara blir NV som ska produceras där.

Ämnen i artikeln:

Norran

Norra Västerbotten hade tre slutkandidater när de skulle köpa press till sitt blivande tryckeri. Bland annat ett begagnat alternativ. Men det blev en Goss Magnum till slut.  En kombination av prestanda och pris blev det som fällde avgörandet enligt tidningens vd Anders Westermark.

Hur mycket den kostade vill han inte avslöja men enligt uppgift ska det röra sig omkring 40 miljoner kronor. Pressen ska klara av 64 sidor fyrfärg. I april kommer den att levereras. I september nästa år ska premiärnumret av Norrans nya tabloid komma. Det blir den första skarpa tidning som produceras i den nya anläggningen.

Och vilka fler blir det?

– Det är för tidigt att säga i dag. Vi har ett antal pågående samtal, säger Anders Westermark.

När kan du säga något?

– Kom igen om någon månad. Då har det säkert klarnat.

När det nya tryckeriet blir klart blir det en massa tomma lokaler i Norrans tidningshus. Anders Westermark har planer på vad han ska fylla dessa med. It- och medieföretag står högt på önskelistan.  – Och gärna en trevlig restaurang också.  Tidningen Norra Västerbotten har i senaste TS-mätningen en upplaga på 28 200 ex.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev