Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Norran gör hockeysatsning

Publicerad: 22 oktober 2018, 07:35

Med start denna säsong kommer Norran att visa rörliga bilder från SHL, något som tidigare inte varit möjligt på grund av rättighetsskäl.


Ämnen i artikeln:

Norran

Just nu pågår Svenska hockeyligan (SHL). Nytt för säsongen 2018/2019 är att Norran kommer att visa allt rörligt innehåll från Skellefteå AIK:s matcher i efterhand. Det har möjliggjorts genom ett avtal mellan Norran och SHL.

– I stället för att bara prata kan vi nu analysera med matchbilder. Vi är väldigt glada att vi får möjligheten att göra detta, säger sportchefen David Ekström, som hoppas att satsningen ska uppskattas av publiken.

– Vår nuvarande hockeybevakning är väldigt och bra och initierad, men med tillgången till matchbilderna kan vi göra ett betydligt bättre analysjobb.

Norran kommer att producera veckoprogrammet Istid som publiceras varje onsdag samt uppsnack inför varje Skellefteå-match. Istid kommer framför allt att handla om SHL, men även viss lokal ishockey.  Hockeysatsningen görs för att möta intresset hos läsarna.

Vad hoppas ni att det här ska ge er?

– Ännu mer läsare naturligtvis. Och att vi kan göra en ännu bättre produkt leder förhoppningsvis till att vi kommer närmare fansen. Vi kanske till och med kan locka till oss fans från andra klubbar, säger David Ekström.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Norran

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev