Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Norra Västerbotten bygger nytt tryckeri

Publicerad: 4 september 2007, 07:42

Norra Västerbotten investerar 70 miljoner kronor i ett nytt tryckeri i Skellefteå. Den nya anläggningen ska tas i bruk 1 september 2008. (Uppdaterad)


Den nya tryckpressen, som kostar 40 miljoner kronor, klarar av att trycka 64 sidor i fyrfärg. Pressen kommer att levereras under april nästa år. Den nuvarande packsalen flyttas till den nya anläggningen.

– Investeringen visar att vi har en stark tilltro till papperstidningen. Vi förbättrar tryckkvaliteten för att kunna fortsätta vara den ledande lokaltidning vi är, säger Anders  Westermark, vd för Norra Västerbotten.

NV:s tryckeri har i dag sju tjänster.

– Satsningen innebär att vi räddar jobb eftersom vi också planerar lego- och civiltryck i den nya anläggningen.

Anders Westermark betonar också att dagens beslut inte innebär att NV stängt dörren för tänkbara tryckerisamarbeten med tidningarna i Norrbotten. NV har sedan länge deltagit i diskussioner om tryckerisamarbeten, först med Västerbottens-Kuriren och på senare år mer intensivt med Norrbottens-Kuriren. Norrländska Socialdemokraten och Piteå-Tidningen.

Innebär det att det kan bli aktuellt att trycka ytterligare dagstidningar i Skellefteå?

– Jag utesluter ingenting. Vi vill vara med i den strukturomvandling som pågår på tryckerisidan, säger Anders Westermark.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev