Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Norra Skåne på väg mot vinst

Publicerad: 18 december 2014, 12:07

Skånska Dagbladet-koncernen verkar ha ridit ut den värsta krisen och ser nu ganska optimistiskt på framtiden. Trots allt. Och nästa år ska Norra Skåne gå med vinst.


Ämnen i artikeln:

Norra SkåneSkånska Dagbladet

Ja, faktiskt, säger Skånskans publisher Lars J Eriksson, fast osäkerheten på annonsmarknaden är ju fortfarande stor.

Koncernens styrelse har just lagt nästa år budget. Några siffror vill han inte gå ut med, men talar om en väsentlig förbättring.

Våra besparingar de senaste åren börjar ge resultat. Nästa år kommer Skånska Dagbladet fortfarande att gå med en liten förlust, medan Norra Skåne vänder och ger vinst, säger Lars J Eriksson.

Årets resultat vill han inte gå in på, men mycket pekar på att den budgeterade förlusten på 12 miljoner kronor blir större. Men 2015 ska det alltså vända

2013 gjorde SkD-koncernen en samlad förlust i tidningsrörelsen på 45 miljoner kronor. Borträknat Laholms Tidning, som då ägdes, gjorde SkD och NSk en förlust på 37 miljoner kronor.

Styrelsen krav hösten 2013 var lönsamhet inom två år.

Vi är i alla fall nära att nå målet.

Vi har gått framåt under året och fått fart på vår egen annonsförsäljning. Vi lämnade Hela Skåne eftersom vi inte var nöjda med samarbetet och går nu in i Mediekompaniet vilket, tror vi, ska ge ytterligare en skjuts uppåt för riksförsäljningen. De gratistiningar vi ger ut utvecklas också positivt.

Några ytterligare sparpaket är inte aktuella. Vid en personalöversyn inför 2015 minskar visserligen bemanningen på Norra Skåne med en tjänst. Men annars är det slutsparat.

Nu fokuserar vi på att öka intäkterna, säger Lars J Eriksson.

Lars Ohlander

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev