måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Norges justitieminister överväger tidningsbojkott

Publicerad: 30 januari 2017, 06:59

Norges justitieminister, Fremskrittspartiets Per-Willy Amundsen,
överväger att bojkotta regionaltidningen Nordlys.

Ämnen i artikeln:

Norge

I helgen skrev Nordlys att Fremskrittspartiet inte längre är säkra på att det ska byggas någon ny väg till Tromsö, som utlovats under mandatperioden.

Justitieminister Per-Willy Amundsen säger nu till VG att han fördömer hur tidningen bevakat partiet lokalt, både när det gäller politiska frågor och dess interna stridigheter.

– Det har varit så här i år, har vi haft stora utmaningar med tidningen. Hade detta varit en isolerad händelse, hade jag kanske inte reagerat. Men detta har pågått under tid, åtminstone sedan jag kom in i partiet 2005. Gång på gång upplever vi en skev nyhetsmedling när det gäller FRP, säger han till VG.

Han överväger därför att bojkotta tidningen i den kommande valrörelsen.

Han menar också att tidningen fått beskedet att statssekreteraren inte kan avslöja detaljer i nationella transportplaner.

– Justitieministern i Norge uppför sig som en pöbel på sociala medier en sen lördagskväll genom att chikanera och mobba en hel redaktion som ställer frågor om partiet tänker infria sina löften till väljarna, säger Nordlys politiska chefredaktör Skjalg Fjellheim till VG. 

– Att justitieministern kallar detta Fake News – falska nyheter, är mycket anmärkningsvärt. Inte bara en, men fem gånger han kallar oss Pravda, som var ett organ av en totalitär regim. Det är direkt pinsamt och absurt att maktmänniskor sätter denna typ av etikett på fria och oberoende medier. Men i grund och botten är det ett uttryck för Fremskrittspartiet strategi, de vill komma förbi fria medier, säger Skjalg Fjellheim.

Facebooktråden där justitieministern kommenterade Nordlys finns här:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev