Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nordicoms chef får Wahlgrenska priset

Publicerad: 18 oktober 2006, 13:13

Professor Ulla Carlsson, föreståndare för Nordicom (nordiskt informationscenter för medie- och kommunikationsforskning). tilldelas i år det Wahlgrenska priset.


Prissumman är på 50 000 kronor och kommer att delas ut vid en ceremoni i Sydsvenskans hus i Malmö den 23 november.
Ulla Carlsson är föreståndare vid Nordicom, men också redaktör för tidskriften Nordicom-Information och den engelskspråkiga Nordicom Review samt den förlagsverksamhet som Nordicom bedriver.
”Genom sin omfattande verksdamhet gör Ulla Carlsson inte enbart en ovärderlig insats för att främja och distribuera medieforskningen i Sverige och Norden, hon bidrar också på ett kraftfullt sätt till att föra ut kunskaper om den nordiska forskningen i världen”, står det i prismotiveringen.
Priset inrättades 1991 av Wahlgrenska stiftelsen i Malmö för att uppmuntra och uppmärksamma framstående insatser inom medieforskningen. Stiftelsen har sitt namn efter familjen Wahlgren som från 1907 till 1987 verkade i ledningen för Sydsvenskan.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.