söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nödvändigt för att VF ska överleva på sikt

Publicerad: 27 augusti 2010, 10:28

Största delen av de 13 miljoner som ska sparas in av VK och VF sker genom personalminskningar. Det är inget att stick under stol med, säger VF:s ansvarige utgivare, Daniel Nordström. Men gör man inte det här nu skulle konsekvenserna bli ännu större på sikt.


Maximal redaktionell samordning betyder att man kommer att titta väldigt mycket på vad som krävs för att få behålla presstödet, som för VF:s del är på närmare 17 miljoner.

   Men det är viktigt att se till VF:s långsiktiga chans att vara kvar på marknaden så att vi kan utföra vårt demokratiska uppdrag, säger Daniel Nordström.

Han menar att VF är vinnaren.

   Det är inte så att vår redaktion kommer att försvinna. I arbetet kommer vi att titta på varenda avdelning i koncernen. VF kommer inte att bli någon strykpojke.

En del av pengar går hitta genom att hålla ner formaten till exempel. Men för att kunna omfördela 13 miljoner kronor krävs det ordentliga personalminskningar. Det är inget att sticka under stol med, säger Daniel Nordström. Och han har full förståelse för den oro bland personalen som styrelsens besked skapar. Men gör man inte detta nu kommer konsekvenserna bli ännu större på lite sikt menar han.

Det handlar om att spara för att satsa på olika projekt med bäring på digitala medier.

Papperstidningen kommer fortfarande att vara vår huvudkanal under lång tid. Men det går inte att sitta still och titta när upplagorna bara sjunker.

”Maximal redaktionell samordning” för VK och VF

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev