Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Niklas Orrenius prisas för sin journalistik

Publicerad: 19 oktober 2017, 09:25

Författaren och DN-reportern Niklas Orrenius tilldelas Aaron Isaac-priset av Judiska församlingen i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

StockholmNiklas Orrenius

Priset ska gå till en person som Judiska församlingen i Stockholm anser har ”gjort stora och osjälviska insatser för den svenska judenheten”. Niklas Orrenius får 2017 års pris för ”sin långa, modiga och mycket framgångsrika journalistiska gärning där han belyst frågor om antisemitism, rasism och främlingsfientlighet på ett mycket föredömligt sätt”.

Aaron Isaac-priset har fått sitt namn efter Judiska församlingens grundare som var den första jude som fick bosätta sig i Sverige utan att behöva konvertera till kristendomen.

Innan Niklas Orrenius kom till DN arbetade han bland annat på Sydsvenskan, Expressen och Corren. Genom åren har han prisats med Guldpennan, Stora journalistpriset, Teskedsordens stipendium och Torgny Segerstedts Frihetspenna.

Han har också författat böckerna Jag är inte rabiat. Jag äter pizza: en bok om Sverigedemokraterna (Månpocket, 2010), Här är allt så perfekt (Modernista, 2008), Sverige forever in my heart: reportage om rädsla, tolerans och migration (Natur & Kultur, 2012), Drömmen om Sverige. Flykten från Syrien (Natur & Kultur, 2014) och Skotten i Köpenhamn (Albert Bonniers Förlag, 2016),

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

StockholmNiklas Orrenius

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev