lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Newsmills fyra annonsformat

Publicerad: 8 september 2008, 05:41

Newsmill räknar med att gå med vinst inom ett halvår. PM Nilsson berättar om de fyra annonsformaten som ska ta sajten dit:


1. Seminariet
Företag som vill lyfta en fråga om är större än att sälja en bil kan köpa ett seminarium hos oss. Precis som företag kan ordna seminarium i Almedalen och bjuda in gäster till debatt kan de göra det hos oss på nätet. Traditionellt är debattredaktionerna mottagare, och mycket material är pr-genererat, det finns en hel industri för att få dem att välja ”rätt”. Men vi väljer själva vilka vi bjuder in till våra debatter och visar det sig att någon tillhör ett företag får de köpa en plats i seminariet. Vi vill göra det här på ett rakare och öppnare sätt med en tydlig annonsmärkning.

2. Engagemangsområden
Vi kommer att tagga alla inlägg vi kan i fem kategorier: ekonomi, politik, miljö, kropp & hälsa och kultur & nöje. Sedan säljer vi annonser riktade till kategorierna.

3. Geografiska områden
Med varje fråga kommer vi att fråga efter geografiskt område, vilket generar åsikter fördelade på en kartbild över Sverige. Sedan kan vi sälja annonser riktade till läsare i den tio största svenska städerna.

4. Millningswidgeten
Newsmill ska bygga en widget för millning, sajtens sätt att kommentera inlägg med känslor.
Med den widgeten följer en annons som delas med värdmediet. Värdsajten får en annons och Newsmill får en annons i varje sådan widget.

Är annonsörerna intresserade?

– Ja, vi har haft våra första säljmöten och det finns ett stort intresse. Det är it-industrin, finansindustrin, fordonsindustrin, miljöindustrin och kulturindustrin med bland annat förlag och bio.

När ska ni gå med vinst?

– Inom ett halvår.

Läs en längre intervju med PM Nilsson och Karin Eder-Ekman i pappersversionen av Medievärlden som börjar distribueras imorgon.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev