Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

News55 kan avbryta ekonomisatsning

Publicerad: 6 november 2018, 06:36

News55 ökar sina intäkter och minskar kostnaderna. Samtidigt minskar dock antalet sidvisningar på bolagets sajter och intäkterna därifrån, varför man nu planerar för en nedläggning av sin ekonomisatsning.


Under årets tredje kvartal förbättrar News55 sitt resultat. Bolaget ökar sina intäkter och minskar kostnaderna. Det framgår av delårsrapporten från juli-september 2018. Rörelseresultatet innan avskrivningar uppgick till -1,033 miljoner svenska kronor (-1,821).

Men samtidigt syns effekterna av News55:s nya strategi då de satsar på andra intäktsben än digitala bannerintäkter. En konsekvens av den är att News55 dragit sin redaktionella satsning kraftigt, vilket har gjort att trafiken till bolagets sajter minskat. Mot den bakgrunden kommer News55 ”med stor sannolikhet” att avbryta sin satsning på E55 och ekonomijournalistik. Det skriver vd:n Fredrik Lundberg i en kommentar.

Under årets sista kvartal kommer News55 att genomföra en nyemission.

”Den, tillsammans med en fortsatt positiv resultatutveckling, gör att vi nu blickar framåt med stor tillförsikt”, kommenterar Fredrik Lundberg.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News