Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

News 55 minskar både omsättning och förlust

Publicerad: 16 maj 2019, 07:17

Trots fortsatta förluster, dock mindre än tidigare, och minskade intäkter ser News55:s vd Fredrik Lundberg positivt på mediebolagets framtid.


Ämnen i artikeln:

News55

Det fortsätter att gå tufft för News55, mediebolaget som riktar sig till en ”mogen” publik. Bolaget, som gått med 23 miljoner i förluster sedan starten 2015, förlorade ytterligare 1,3 miljoner under årets första kvartal. Det är dock ett betydligt bättre resultat än samma period förra året, då de gick back över 2,5 miljoner kronor.

Samtidigt har bolagets omsättning minskat med 40 procent jämfört med året innan, och landande på 2,3 miljoner kronor. Även kostnaderna minskar, från 5,7 miljoner till 3 miljoner. Framför allt personalkostnaderna, där bolaget gått från 17 anställda 2017 till enbart fyra under året, ligger bakom kostnadsminskningen. Det beror enligt bolaget på att eventförsäljningen har lagts ut på en extern part.

Men trots att bolaget minskar sina intäkter och dras med förluster ser bolagets vd Fredrik Lundberg kvartalet som ett steg i rätt riktning. Det skriver han i en kommentar till kvartalsrapporten. Han uppger att de har sagt upp en del avtal vilket kommer att spara bolaget pengar framöver.

Bolaget håller årsstämma den 24 maj och då är Mikael Heinig föreslagen som ny styrelseordförande. Han har tidigare varit ägare och vd till Mentor Communication. Fredrik Lundberg framhåller Mikael Heinigs erfarenhet av att driva mediebolag framgångsrikt.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

News55

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.