Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nästa Ipad-version kan komma redan nästa vecka

Publicerad: 23 februari 2011, 04:51

Apple har ett stort event i USA den 2 mars. Sannolikt kommer en ny Ipad-version att släppas där. Det tror bland annat Wall Street Journals teknikskribent.


Ämnen i artikeln:

AppleIpad

15 miljoner läsplattor har Apple sålt sedan Ipaden släpptes på marknaden ifjol. Nu spekulerar många i när nästa version kommer. Wall Street Journals teknikskribent Kara Swisher har från flera källor hört att presentationen kommer att bli på onsdag i nästa vecka.

Troligen kommer det att visas upp en platta med ännu bättre skärm, dubbla kameror och möjlighet att köra på både GSM- och CDMA-baserade nätverk över hela världen.

Samtidigt kommer också spekulationer om att den nuvarande versionen kommer att sjunka i pris rejält. Kanske till och med upp till 50 procent som Kristina Ackermann, skribent på Editor and publisher tror.

Den nya versionen kommer dock inte ut på marknaden förrän i juni enligt DI.se. Det beror på designförändringar från Apple som skapat flaskhalsar i produktionen. Tidigare var säljstarten planerad till april. Skjuts den upp i två månader kommer försäljningen minska från 30,6 miljoner enheter till 23 miljoner i år enligt uppgifter till Reuters som DI citerar.

Ämnen i artikeln:

AppleIpad

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News