Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Murdoch hotar BBC – och Google

Publicerad: 9 november 2009, 11:58

Rupert Murdoch går till attack mot BBC:s kommersiella anspråk, och att public service-bolaget "stjäl" av dagstidningarna. Han hotar också att stämma Google för att företaget visar tidningssajternas rubriker.


Ämnen i artikeln:

GoogleRupert MurdochBBC

Rupert Murdoch vill hindra BBC från att ”stjäla” tidnigarnas material: ”De kommer att få spendera mer pengar, på fler reportrar, för att täcka vad som händer i världen när de inte kan stjäla från dagstidningar”, säger han.

Han säger till Sky News att han ska stämma BBC när företaget ”stjäl” material från koncernen Newscorps dagstidningar, men att det inte kommer att behövas ”de kan lagen, de kommer att anpassa sig, säger han.

Bakgrunden är Newscorps strategi att låsa in material på nätet, och ett svar på frågan om varför folk skulle betala när exempelvis BBC publicerar samma saker gratis. Murdoch är också mycket kritisk till att BBC ger sig in på så många kommersiella arenor.

Rupert Murdoch antyder också  att han inte kommer att tolerera att Google och andra aggregatorer visar material från Newscorps-tidningarnas artiklar, även om de för tillfället delvis gynnas av detta och kommer att ”ta det lugnt” med att inleda rättsprocesser, skriver Financial Times.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

GoogleRupert MurdochBBC

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.