Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

MTG visar rekordsiffror

Publicerad: 12 februari 2009, 12:55

2008 blev ett framgångsrikt år för MTG-koncernen. Försäljningen ökade med 16 procent till över 13 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

MTGHans-Holger Albrecht

Rörelseresultatet förbättrades rejält och uppgick till närmare 3,7 miljarder kronor (i det ingår en nettovinst på 1,15 miljarder från försäljningen av ryska DTV-gruppen).

Resultatet efter skatt blev drygt 2,9 miljarder (1,4 i fjol).

Under fjärde kvartalet 2008 uppgick försäljningen till 3,8 miljarder kronor (3,2) och rörelseresultatet till 746 miljoner kronor (611). Det är sjuttonde kvartalet i rad som MTG visar tvåsiffrig försäljningstillväxt.

”När vi nu går in i 2009 kan vi konstatera att marknadsläget har blivit avsevärt mer utmanande på grund av den effekt som den ekonomiska nedgången och finanskrisen har på mediebudgetar och konsumtionsmönster. Dessa faktorer påverkar vår verksamhet negativt, men förändrar varken den långsiktiga potentialen i de marknader där vi är närvarande eller vår avsikt att fortsätta implementera vår framgångsrika flerkanals-strategi i ett flertal länder”, säger Hans-Holger Albrecht, vd och koncernchef, i ett pressmeddelande.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

MTGHans-Holger Albrecht

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.