tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Mörkt när ekonomin tvärbromsar

Publicerad: 11 september 2008, 05:29

Medan det ena annonslarmet efter det andra kommer, bekräftas inbromsningen av ekonomin av EU-kommissionen, som gör en kraftig nerskrivning av sin tillväxtprognos för 2008.


EU-Kommissionen räknar med en tillväxt på 1,4 procent för hela EU, 1,3 för Euroländerna. Det är en halv procentenhet sämre än när prognosen gjordes i april.

Inflationen blir 3,8 procent i hela EU, 3,6 i Euroområdet. Det är en halv procentenhet upp mot april.

I två av de viktigaste ekonomierna – stora handelspartners för Sverige – kommer ekonomin att backa under andra halvåret: Tyskland och Storbritannien, orsakata av finanskris och fastighetskris, som bland annat Guardian skriver.

Lika illa är det för Spanien. Italienska och franska ekonomierna kommer att ligga stilla.

Marknadsföring – företagens kommunikation i allmänhet – brukar finnas långt upp i listan när kostnader ska hållas nere, hur kontraproduktivt det än kan verka.

Risken är stor att medierna kommer att känna av recessionen rejält.

Fler tecken på hotande recession: Varslen har ökat rapporterar både DN och Svenskan och Opec tänker inte låta oljepriset sjunka för mycket. Kranarna dras åt, skriver bland annat Dagens Industri, som talat med analytiker om hur priset kommer att utvecklas.

Hur länge varar eländet? Svenska Dagbladet citerar chefen för Europeiska centralbanken, Jean-Claude Trichet, som sa till Europaparlamentet igår att han räknar med att ekonomin vänder uppåt 2009.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev