Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Mittmedias personalpolitik sågas

Publicerad: 20 mars 2017, 13:34

Mittmedias journalistklubb har lämnat in en misstroendeförklaring mot personalpolitiken inom koncernen.

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

– Vi har nått vägs ände, säger klubbens ordförande Tomas Backlund till Journalisten.

I fyra år har klubben försökt lyfta personalfrågor vid en rad tillfällen, formella och informella. Men utan resultat enligt Tomas Backlund.

I en arbetsmiljöenkät från klubben säger fyra av tio journalister på Mittmedia att de aktivt sökt sig bort från koncernen senaste året. En tredjedel säger att de mår dåligt på jobbet. Orsaken är bland annat osynliga chefer, hög arbetsbelastning, en känsla av utbytbarhet och att kränkningar från chefer har fått passera.

– Vi menar att det har förekommit allvarliga händelser på flera redaktioner bara det senaste året. Vi kommer därför att lämna in en skrivelse till VD, koncernledning och bolagsstyrelse, samt till ägarstiftelserna, där vi förklarar vårt starka misstroende mot hur företaget överhuvudtaget behandlar sin personal, säger Tomas Backlund till Journalisten.

Mittmedias vd Per Bowallius tar misstroendeförklaringen på allvar:

– Det är en signal om att de anser att det här är väldigt allvarligt och att de känner stark frustration. Vi har pratat om det också. De vill att vi agerar, vilket vi gör, men vi kunde ha agerat snabbare, kan man tycka. Ska vi med trovärdighet vara ute på våra lokala marknader och granska andra, måste vi också ha klart bakåt. Vi måste vara öppna och transparenta med hur vi hanterar vår situation, säger han till Journalisten.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev