Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Mittmedia vill sända från björnidet

Publicerad: 27 januari 2014, 13:10

Mittmedia börjar sända live från djurparken Järvzoo. Hälsinglands Tidningars chefredaktör Gunilla Kindstrand hoppas på nya trafikströmmar.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Vi ger läsarna en exklusiv inblick i djurens vardagsliv via vår sajt. Med hjälp av fiberoptiken kommer vi kunna få en väldigt hög kvalitet på sändningarna.

Sändningarna görs i samarbete med innovationsmiljo?n Fiber Optic Valley, forskningsinstitutet Acreo Swedish ICT och fo?retaget Interlan. I anslutning till sändningarna ska besökarna kunna kommentera och diskutera vad de ser.

Jag tror att det kan ge ett väldigt stort mervärde för våra läsare, och jag hoppas också att vi ska kunna få in besökare från helt andra regioner som ger helt nya trafikströmmar.

Men är sådan trafik värdefull?

Ja, det är människor som kommer till Hälsingland. Det handlar om att hitta nya läsare, och nya annonsformat. Naturturistmarknaden ser ett behov av att uppdatera sina relationer med media och testa nya digitala vägar.

Blir det annonser i sändningarna?

Jag vet inte än, det är sådant vi diskuterar nu.

Målet är att sändningarna ska komma igång under våren. I maj ska Mittmedias nya betalmodell implementeras på Hälsinglands Tidningars sajter enligt planen.

Kommer det här att bli en del av det erbjudandet?

Det kan bli lite både ock.

Så om man nöjer sig med räven kan man kolla på den öppna sajten, men vill man ha björnen får man betala?

Ja, eller om man vill vara med och tävla om när björnen vaknar kanske man får betala. Vi får se.

Hur många djurbon kommer ni att filma från?

Jag tror att vi börjar med en bostad och ökar sedan. Det är klart att björnidet är väldigt intressant, men där måste vi först lyssna på vad experterna säger.

Gunilla Kindstrand tycker att naturjournalistiken är ett ganska outvecklat område bland de traditionella medieföretagen.

Kameror vid vanliga fågelholkar brukar vara väldigt populära, nu ska vi för första gången göra det i andra typer av djurbon. Det blir en slags slow-tv, och en slags kunskapsjournalistik där man lär sig mer om djuren.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev