Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Mittmedia tror på ny rekordsändning

Publicerad: 15 augusti 2017, 07:56

Det blev tittarrekord när Mittmedia sände Östersunds FK:s förra match i Europa League. På torsdag är det dags igen. Och det blir nya framgångar både för laget och Mittmedia tror Mattias Wallström, ansvarig för sportens affärsutveckling inom koncernen.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

När Mittmedia sände Östersunds match mot Fola Esch från Luxemburg gav den över 1 500 nya Pluskunder och över 45 000 startade strömmar. Nu har koncernen fått klartecken att sända nästa match mot grekiska Paok på torsdag. Och Mattias Wallström tror på nya rekordsiffror:

– Östersund möter ett bättre lag och det är en större match så det är säkert ett större intresse utanför Jämtland. Så det blir säkert fler som tittar. Men antalet nya Pluskunder kan bli svårare att slå. De 1 500 som blev kunder vid förra matchen har vi ju redan. Sedan så visar vi även matchen på storskärm på torget i Östersund vilket säkert kommer att påverka siffrorna något också. Men det är kul att kunna bjuda Östersundsborna på det.

Det är långt ifrån gratis att köpa rättigheterna till en match på den här nivån. Mattias Wallström vill inte säga hur mycket det kostar men menar att sändningen är en vinstaffär.

– Vi har gjort rätt noggranna kalkyler. Och om man räknar samma annonsintäkter, PPV-intäkter (pay per view), nya Plus-kunder och mervärde till befintliga så har vi kommit fram till att det går att räkna hem den.

Mittmedias användare har sedan Plus startade i fjol höst visat att livesänd sport tillhör det innehåll som uppskattas mest. I läsaraffären så står sporten för ungefär 40 procent av Plusköpen.

Hur går det i matchen då?

– Jag är från Timrå men har bott här i tre år snart och nu börjat gilla det här smått galna laget. Inför varje match i Europa League har jag dock sagt att nu tar det stopp. Så jag borde kanske säga det igen för att det ska gå bra. Men jag tror faktiskt att de kan ta hem det. Kanske förlorar de i Grekland men då vänder de hemma.

Om det går som Mattias Wallström hoppas och tror blir det dock inga fler ÖFK-matcher från Europa League på Mittmedias sajter den här säsongen.

– Går de vidare är det Discovery som har rättigheterna.

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.