måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Mittmedia startar gratistidningar

Publicerad: 29 februari 2012, 15:26

Först ut är Mitt Gävle med premiär 29 mars. Tidningens redaktör Jan Sundström säger att den ska komplettera befintliga tidningar.


AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


Mitt Gävle kommer att distribueras varje torsdag i 48 000 exemplar. Den kommer att delas ut av Svensk Morgontidningsdistribution till alla hushåll och företag i Gävle samt via ställ.

GävleTidningar samlar bilagorna Affärer och Nöjesmix samt den nya gratistidningen i en ny enhet med Jan Sundström som redaktör för samtliga produkter. Två personer kommer att projektanställas för att jobba med Mitt Gävle.

Tidningen ska komplettera våra befintliga tidningar, det blir en hel del featurematerial men också nyheter. Tidningen kommer absolut inte att konkurrera med Gefle Dagblad och Arbetarbladet, säger Jan Sundström.

Varför startar ni en gratistidning?

Två anledningar: en kommersiell orsak, och för att öka läsandet hos de yngre och få in dem i ett kontinuerligt tidningsläsande. Därmed blir inriktningen mot en publik som idag inte är tidningsläsare, men det blir absolut inte en nöjestidning.

Vad har ni för ekonomiska mål?

Primärt handlar det om att behålla tidningarnas starka ställning på den lokala marknaden. Även om vi är några få som ska göra det har vi hela organisationen i ryggen.

Mittmedia har också registrerat titlarna Mitt Bollnäs, Mitt Söderhamn, Mitt Ljusdal, Mitt Hudiksvall, Mitt Falun, Mitt Sundsvall, Mitt Borlänge, Mitt Härnösand, Mitt Örnsköldsvik, Mitt Ludvika, Mitt Östersund, Mitt Mora, Mitt Åre, Mitt Sälen och Mitt Avesta.

Det är ett bra namn för den här typen av produkt med en tydlig koppling till Mittmedia vilket gör att namnet skulle kunna användas även på andra ställen. För att försäkra oss om den möjligheten har vi registrerat namnet också på andra orter inom Mittmedia., säger AnnaKarin Lith, redaktionell chef för Mittmedia, i en kommentar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev