Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Mittmedia säljer ST:s konstsamling

Publicerad: 5 april 2016, 06:11

Sundsvalls Tidning har ett antal konstverk deponerade på stadens museum. Nu vill Mittmedia sälja tavlorna för att hjälpa till att finansiera övergången till en mer digital verksamhet.


Ämnen i artikeln:

MittmediaSundsvalls Tidning

Sundsvalls museum fick plocka ut ett antal verk med stort lokalt eller konsthostoriskt värde innan ST:s konstsamling såldes 2011. Konstverken deponerades hos museet för att de skulle stanna i Sundsvall.

Nu vill Mittmedia säga upp avtalet och sälja konsten. Värderare från Uppsala Auktionsverk har tittat på dem.

Vi är ett affärsdrivande företag och här finns tillgångar som kan omsättas i likviditet. Vi behöver alla pengar vi kan för att ställa om från papperstidningar till digital verksamhet, och vi ser hellre att vi slipper säga upp personal framför att behålla konst som vi inte använder, säger Mittmedias finanschef Ulf Eriksson till Sundsvalls Tidning.

Bland målningarna finns bland annat ett verk av Olle Mattsson från en del av Sundsvall som nu är borta.

Den har ett jättestort lokalhistorisk värde. Det är svårt att förstå varför man vill sälja den för att få in några tusenlappar, jämfört med vad det betyder för oss att få behålla den här, säger Daniel Unnis, tillförordnad chef för Sundsvalls Museum till Sundsvalls Tidning.

Ämnen i artikeln:

MittmediaSundsvalls Tidning

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev