Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Mittmedia om fallskärmarna

Publicerad: 12 oktober 2018, 05:21

Mittmedias styrelseordförande Bengt Ottosson kommenterar villkoren för tidigare vd:n Thomas Peterssohn och nuvarande vd:n Per Bowallius i ett mejl till alla anställda.

Ämnen i artikeln:

MittmediaBengt Ottosson

AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


Thomas Peterssohn fick 12 099 000 kronor av Mittmedia när han slutade som vd. Enligt bokslutet för 2016 handlar det om “uppsägningslön, avgångsvederlag, samt därpå belöpande pensionskostnader och lönebikostnader”

I ett mejl till alla anställda på Mittmedia skriver Bengt Ottosson, som varit Mittmedias styrelseordförande sedan2017: ”Thomas Peterssohn anställdes 2011, i det vd avtal som upprättades och undertecknades av dåvarande styrelseordförande, reglerades villkor som skulle gälla vid den händelse anställningen skulle avslutas från VDs eller från bolagets sida. Det avtalet var juridiskt bindande och verkställdes i samband med att Bolaget och dåvarande styrelse valde att avsluta Thomas Peterssohns anställning 2016. Ingångna avtal gäller och det är inget som vi i efterhand kan påverka, även om vi kan konstatera att det blev dyrt för Mittmedia att avsluta anställningen”, skriver han.

Om nuvarande vd:n Per Bowallius villkor skriver han: ”Per Bowallius har enligt sitt anställningsavtal tolv månaders uppsägningstid från Bolagets sida och sex månaders egen uppsägningstid. Uppsägningstiden är enligt avtalet, från båda parters sida, tjänstgöringspliktig om Bolaget inte beslutar annat”.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev