måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Mittmedia och EK i miljontvist med V-tab

Publicerad: 5 september 2017, 05:43

Stampenägda V-tab är skyldig Mittmedia och Eskilstuna-Kuriren mångmiljonbelopp. Skulden skulle delvis ha reglerats 2016 och 2017 men det har inte skett några utbetalningar. Bland annat beroende på Stampens rekonstruktion. Nu har en stämningsansökan lämnats in.

Ämnen i artikeln:

MittmediaStampen

När Liberala Tidningar delades upp 2015 fick Mittmedia och Eskilstuna-Kuriren ta över Promediatidningarna. Stampen tog över tryckeriverksamheten. Mittmedia och EK var kvar som minoritetsägare med 7 procent av aktierna i V-tab, de skulle dock lösas in under en fyraårsperiod.

2015 löstes en mindre post in som motsvarade ett värde på knappt 7,3 miljoner kronor. 2016 skulle en post på motsvarande 15,7 miljoner kronor lösas in och i år en post på 16,9 miljoner kronor. Resterande aktier som Mittmedia och EK har i V-tab ska enligt bolagsordningen lösas in under 2018. Dessa motsvarar ett värde på 45,9 miljoner kronor. Sammanlagt handlar det alltså om 78,5 miljoner kronor för 2016 till 2018 av vilka Mittmedia ska 55 procent och EK 45 procent. Men varken i fjol eller i år har det kommit några pengar från V-tab till Mittmedia och EK enligt en stämningsansökan som lämnats in till Göteborgs tingsrätt.

– Vi har försökt prata med dem flera gånger och tagit i allt vad man kan göra. Men vid något tillfälle måste man gå vidare till nästa instans. Och till det läget har vi kommit nu, säger Ulf Eriksson, vd för Mittmedia Förvaltnings AB.

– Vi (Stampen/V-tab och Eskilstuna-Kuriren/Mittmedia) har haft olika uppfattningar i en rättsfråga som handlar om ackordets verkan i samband med rekonstruktionen. Vår avsikt har hela tiden varit att lösa in utestående aktier i V-tab, men till korrekt belopp. Vi har därför erbjudit Eskilstuna-Kuriren/Mittmedia samma ackordslikvid som övriga fordringsägare, det vill säga 25 procent, men de har tackat nej, säger Stampens vd Martin Alsander.

– Nu har Eskilstuna-Kuriren/Mittmedia lämnat in en ansökan till Tingsrätten om att få den här frågan klarlagd. Det är alltså inget krav på V-TAB att betala i nuläget. Frågan är nu hos tingsrätten så vi får avvakta den rättsliga processen som förmodligen kommer att ta ett antal år.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev