Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Mitt Dalarna läggs ned – ersätts av DT:s helgmagasin

Publicerad: 8 december 2017, 09:55

Gratistidningen Mitt Dalarna läggs ned nästa år. "Gratistidningen fyller inte samma funktion som tidigare", säger Mittmedias försäljningschef i Dalarna.


Mittmedias beslut att nästa år lägga ned Mitt Dalarna föregås enligt ett pressmeddelande av en ”omfattande marknadsanalys och djupgående omvärldsspaning”. Bakgrunden är de förändrade medievanorna.

”Gratistidningen Mitt Dalarna en gång i veckan har varit ett bra koncept, men i dag ser vi att gratistidningen som sådan inte längre fyller samma funktion som tidigare”, säger Stefan Jonsson, Mittmedias försäljningschef i Dalarna.

Gratistidningen kommer i stället att ersättas av DT:s helgmagasin Pralin som i dag går ut till tidningens prenumeranter varje lördag. Från och med februari nästa år utökas distributionen en gång i månaden. På så sätt vill man nå fler läsare.

”Vi erbjuder nu en produkt som är både relevant och intressant för läsarna – och det är det viktigaste för oss. Att Pralin sedan är mycket uppskattad av läsarna gör förstås vårt affärserbjudande attraktivare”, säger Stefan Jonsson.

Gratistidningens sista utgåva kommer den 11 februari 2018. DT:s helgmagasin börjar delas ut till icke-prenumeranter den 23-24 februari.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev