Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Misstänkt för mordbrandsförsök släppt

Publicerad: 30 januari 2018, 13:19

Den man som misstänks för att ha försökt tända eld på SVT-huset i Göteborg har släppts. Misstankarna mot mannen kvarstår dock. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

SVTGöteborg

Natten till fredagen grep polisen en person som enligt uppgifter ska ha försökt tända eld på SVT-huset i Göteborg, vilket Medievärlden tidigare rapporterat om.

Den gripna är en man i 25-årsåldern som nu på sannolika skäl misstänks för försök till grov mordbrand. Men på måndagen, under häktningsförhandlingar, beslutades att mannen skulle släppas. Det eftersom tingsrätten inte anser att tillräckliga skäl för häktning finns, rapporterar Sveriges Radio P4.

– Tingsrätten gjorde bedömningen att det inte föreligger någon risk för fortsatt brottslighet eller för att mannen ska hålla sig undan, säger åklagaren Martin Claesson till SVT.

Hanna Dowling, chef företagskommunikation på SVT, vill inte kommentera att mannen nu släppts:

– Vi har ingen kommentar till det, det är ett polisärende.

Finns det någon oro, bedömer du, bland anställda hos er?

– I direkt anslutning samlade vi personalen i Göteborg och pratade igenom vilka säkerhetsåtgärder som denna händelse nu kräver. Vi kan förstås inte göra oss till tals för alla, men vår bedömning i det stora hela är att SVT-medarbetarna i Göteborg är tillfreds med dessa åtgärder.

Den misstänkte förnekar anklagelserna om försök till grov mordbrand, men erkänner skadegörelse.

Läs också

Mordbrandsförsök mot SVT-huset i Göteborg

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTGöteborg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.