Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Minnessida samlar Kim Walls artiklar

Publicerad: 25 augusti 2017, 04:56

I onsdags bekräftade polisen att den kroppsdel som flutit upp i vattnet utanför Köpenhamn tillhör frilansjournalisten Kim Wall. Nu har en webbsajt startats till hennes minne.


Det är nu över två veckor sedan Kim Wall gav sig ut till havs tillsammans med uppfinnaren Peter Madsen för att göra ett reportage om Madsen och hans egenbyggda ubåt. Exakt vad som har hänt därefter är inte klarlagt, men tidigare i veckan hittades delar av hennes kropp i vattnet utanför Köpenhamn. Och Peter Madsen sitter i dag häktad misstänkt för att ha dödat henne.

Med anledning av den tragiska bortgången av Kim Wall har en webbsajt till hennes minne startats. På rememberingkimwall.com samlas information om Kim Wall och hennes publicerade artiklar.

På sidan står också att Kim Walls familj och vänner planerar att instifta ett bidrag som ska delas ut för att hedra minnet av henne. Bidraget ska gå till unga kvinnliga journalister som i Kim Walls anda arbetar för att fortsätta rapportera om subkulturer.

Läs också

Den döda kvinnan var Kim Wall

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.