Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Miljonsmäll för Herenco

Publicerad: 16 augusti 2011, 07:57

Jönköpings-Posten är fortfarande broadsheet. Ett motiv till varför utdelningen från Stavanger Aftenblad ska vara skattefri, enligt Herenco. Men Skatteverket köper inte resonemanget.


Ämnen i artikeln:

Skatteverket

I flera omgångar har Herenco-koncernen, som bland annat äger Hallpressen, bråkat med Skatteverket om utdelningarna och kapitalvinsterna från Stavanger Aftenblad och VLT.

Ett argument från den småländska industrikoncernen är att insynen i Stavanger Aftenblad både minskat kostnaderna och ökat intäkterna för Herenco. Bland annat handlar det om direkta och indirekta besparingar på mellan 5 och 10 miljoner kronor genom att ta del av den norska tidningens erfarenheter av övergången från fullformat till tabloid.

Stavanger Aftenblad har också jobbat intensivt med att göra om sig till ett mediehus och finnas på flera plattformar. Ett arbete som bedrivits i nära samarbete med ett antal andra stora regionaltidningar i Norge. Även där säger sig Herenco haft nytta av dessa erfarenheter när man valt att inte göra någon motsvarande satsning.

Skatteverket håller dock inte med. Därför kommer nu Herenco att tvingas skatta för kapitalvinster på över 200 miljoner kronor för taxeringsåren 2005 till 2009.

Ämnen i artikeln:

Skatteverket

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News