Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Miljonärstidning utsatt för dataintrång

Publicerad: 13 december 2018, 08:14

Tidningen Connoisseur, som delas ut till svenskar med en inkomst på över 1,9 miljoner kronor, har utsatts för ett IT-intrång, skriver tidningen i ett pressmeddelande.


Tidningen Connoisseur, och deras hemsida med Connoisseur club där exklusiva varor säljs, har blivit hackade. Bolaget har anlitat professionell hjälp för att ta reda på vem som tagit sig in i deras system och hur de har kunnat komma in. Händelsen har rapporterats till Datainspektionen enligt regelverket i GDPR.

”Blotta misstanken att namn eller kontaktuppgifter till personer som registrerats sig på vår hemsida alternativt anmält sig till någon eller några av våra tjänster kan ha hamnat i orätta händer får oss att agera kraftfullt. Vi värnar alltid våra medlemmars integritet”, säger Erik Leander, som ansvarar för personuppgifter på Connoisseur i ett pressmeddelande.

Bolaget uppger att det inte finns uppgifter om inkomst, kontoinformation eller okrypterade lösenord i den databas där intrånget skett och att alla som finns i databasen har blivit informerade om händelsen.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.