Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Metros mobilspel ser ut att bli succé

Publicerad: 26 maj 2009, 05:41

Efter en vecka har cirka 20 000 spel laddats hem från Metro Play, vilket innebär ungefär 100 000 reklamvisningar. Till hösten kan spelen bli viktiga komponenter i större annonskampanjer.


Ämnen i artikeln:

Metro

Metro Play innehåller över 80 gratis spel och känner av vilken mobiltelefon användaren har och vilka spel som fungerar. När spelet startar visas fyra annonser som användaren får klicka sig förbi. När spelet avslutas visas ytterligare en annons. Den enda kostnaden är operatörernas taxor för datatrafik när spelet laddas ner och när annonserna behöver uppdateras. Priset för att annonsera kommer att ligga runt 300 kr per 1000 visningar i grundutförandet.

– Nu bygger vi upp en stor användning av de här spelen och sedan börjar vi sälja annonser, säger Metro Sveriges vd Andreas Ohlson.

Hur stor användning siktar ni på?

– Till en början ett par miljoner visningar i månaden i alla fall. Det får vi om 50 – 60 000 personer laddar hem  tre spel var och spelar dessa cirka tre gånger per månad, säger utvecklingschefen Henrik Johansson.

Metro ser mobilspelen som en viktig komponent i framtida reklamkampanjer och räknar med att börja utforma skräddarsydda mobilkampanjer före årsskiftet.

– Vi kan erbjuda annonsörer att sponsra spel, annonsera för spelen i tidningen, anordna en tävling och publicera topplistor i print och på nätet och sedan låta de bästa spelarna träffas och möta varandra som ett Club Metro-event, säger Andreas Ohlson.

Sverige är testmarknad och Metro i resten av världen följer utvecklingen.

– Det är klart de är sugna. Jämför det här med att pusha ut ett sms till en massa människor. Det här är spel som folk har laddat hem för att de vill ha, säger Andreas Ohlson.

Tekniken levereras av det finska bolaget Mobile Advertising Solution.

Adress till mobilsajten: m.metroplay.se

Magnus Kepinski, försäljningsdirektör, Henrik Johansson, chef affärsutveckling och Andreas Ohlson, vd.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.