tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Metro vill starta nytt i Norge

Publicerad: 28 april 2017, 06:01

Metro planerar att starta tre nya sajter i Norge. Till hösten kommer också versioner för Finland och Danmark. På sikt räknar man även med att etablera sig i Storbritannien.

Ämnen i artikeln:

MetroNorgeStaffan Erfors

Metro har som mål att starta tre nya sajter i Norge. En nyhetstjänst som får namnet Metro24.no, en ekonomisajt som får namnet Real24.no och även en sajt för faktakoll som får namnet Viralgranskaren.no.

Metros chefredaktör Staffan Erfors säger till Medier24.no att det inte är klart om han även ska leda den norska satsningen men att han är mycket engagerad i expansionsplanerna.

Hur många journalister som ska anställas vill han inte heller gå in på. Men siktet är att konkurrera med till exempel och Dagbladet:

– Men vi ska bli lite mer moderna och piggare.

Till hösten kommer Metro24-konceptet även att lanseras i Danmark och Finland säger den norska finansmannen Christer Ager-Hanssen som tillsammans med Mats Qviberg äger Custos som köpte Metro för 50 miljoner.

– Vi letar också efter internationella samarbeten för att få tillgång till mer innehåll, säger han till Medier24.no.

Metro har som ambition att på sikt bli det största digitala medienätverket i Norden samt i Storbritannien dit man också har planer på att etablera sig.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev