Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Metro lägger ner – och växlar upp

Publicerad: 18 maj 2009, 05:38

Metro slutar distribuera sina tidningar i 13 städer. Men kommer att öka upplagan ytterligare i 14 andra städer. En renodling av räckvidden till Sveriges största städer säger vd Andreas Ohlsson i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Metro

I Kalmar, Karlshamn, Karlskrona, Värnamo, Växjö, Luleå, Skellefteå, Härnösand, Sundsvall, Timrå, Umeå, Örnsköldsvik och Östersund kommer Metro inte längre att distribueras efter den 3 augusti.

Samtidigt kommer man att dela ut fler tidningar i Borås, Halmstad, Norrköping, Västerås, Eskilstuna,Jönköping, Trollhättan, Örebro, Falun, Karlstad, Uppsala, Gävle, Linköping och Varberg.

I samband med detta kommer man också att gå från att tryckas på sju till fyra ställen. Hela rikseditionen kommer V-tab i Västerås att få ta hand om från och med 1 september.

På så sätt blir det en effektivare tryckeriprocess som gör att upplagan även ökar totalt i landet enligt vd Andreas Ohlsson.

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.