torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Metro+Aftonbladet: nu är det på riktigt

Publicerad: 6 augusti 2009, 05:42

Under vintern och våren har annonspaketet Dawn till Dusk, Metro plus Aftonbladet testats. Nu har paketet fått vd och egen organisation, "det blir mer på riktigt" säger Aftonbladets försäljningschef Anders Berglund.
Samtidigt ser han ljusglimtar för stora Impact-paketet.

Ämnen i artikeln:

AftonbladetMetroImpact

Dagstidningarna har länge haft det tufft på annonsmarknaden, och kvällstidningarna har varit i särskild strykklass. I dag redovisar Dagens Media Sifo-siffror för första halvåret som visar på tapp för alla stora dagstidningar.

Aftonbladet och Metro klarar sig bättre än de flesta andra, med tapp kring 5 procent. Det gemensamma annonspaketet Dawn till Dusk får nu också en egen organisation med Peter Paunovic som vd.

Långt större är Impact, kvällstidningarnas annonspaket, som under åtskilliga år varit framgångsrikt och ett föredöme för branschen genom att vara enkelt och tydligt. Ett huvudmedieval som erbjuder annonsörerna stor räckvidd.

Senaste året har paketet drabbats av den ekonomiska nergången, kvällstidningarnas problem, och konkurrensen bland annat med nya Dawn till Dusk.
–    Men jag ser ljusglimtar, säger Anders Berglund.

Han vill inte bekräfta bilden av konkurrensen mellan paketen. Man måste hitta nya sätt att sälja, nya produkter, nya partners, nya kombinationer. Dawn till Dusk är ett av resultatet av Schibsteds ägarandel i Metro, och ett paket som kombinerar morgonräckvidd med kvällsräckvidd.

Varför har Aftonbladet paketet med Metro och inte Svenska Dagbladet? Passar ni mentalt bättre ihop?

–    Vi har även paket med Svenskan, Stockholmstrippeln. Men vi passar väldigt bra ihop med Metro. Svenska Dagbladet har en helt annan målgrupp än Aftonbladet, Svenskan är en helt annan produkt än Aftonbladet.

Därför blir det inga naturliga paket med syskontidningen på morgonen.

Nu ska Dawn till Dusk säljas in ordentligt. Nästa vecka drar man igång med 8-10 möten med mediebyråer och viktiga kunder.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev