Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Melesko: Mittmedias 2014 imponerar

Publicerad: 30 mars 2015, 13:02

Förbättringen av rörelseresultatet är i storleksordningen 120 miljoner. Imponerande. Med ett resultat på 65 miljoner blir rörelsemarginalen knappt 5 procent, skriver Stefan Melesko i en snabbanalys av Mittmedias resultat 2014.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

”Mittmedia förbättrar sitt resultat mellan 2013 och 2014. Nästan uteslutande genom kraftiga kostnadsreduktioner inte minst beträffande bemanningen. Jag anser dock att lönsamhetsmåttet som bör användas för dagspressen är rörelseresultatet, vilket i Mittmedias uppställning svarar mot EBIT(earnings before interest and taxes i stället för det mest använda i deras rapport EBITDA (earnings before interest, taxes, depreciation and amortization), det vill säga ett rörelseresultat före avskrivningar och nedskrivningar på goodwill. Ett av skälen till att jag bortser från det måttet är alla de problem vi sett under de senaste åren beträffande goodwillvärderingar. Men förbättringen av rörelseresultatet är dock fortfarande i storleksordningen 120 miljoner. Imponerande. Med ett resultat på 65 miljoner blir rörelsemarginalen knappt 5 procent.”, skriver Stefan Melesko bland annat i sin snabbanalys. Läs hela på Medievärlden Premium.

Mittmedia förbättrade resultatet rejält

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.