Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Medieutredningens experter tillsatta

Publicerad: 29 april 2015, 06:32

Medieutredaren Anette Novak har valt sin expertgrupp, som ska fungera som stöd och rådgivare i arbetet.


Ämnen i artikeln:

MedieutredningenAnette Novak

Expertgruppen ska enligt pressmeddelandet stödja Medieutredningens arbete med analyserna av det föränderliga medielandskapet och behovet av nya mediepolitiska insatser. Gruppen består av för utredningen oberoende personer med mångårig, gedigen kunskap och erfarenhet från mediebranschen. Från den 1 september kommer även sekretariatet utökas med en sekreterare.

Experterna är:

Johanna Frelin, vd för utbildningsföretaget Hyper Island. Frelin är tidigare divisionschef på SVT och föreläsare inom digital medieutveckling.

Olle Lidbom, vd på webbyrån Oxys. Medieanalytiker med bakgrund i den traditionella mediebranchen. Läs Medievärlens proträtt av Olle Lidbom här.

Mikael Zackrisson, marknads- och kommunikationschef på Ziggy Creative Colony. Tidigare webbchef på Veckans Affärer och olika affärsutvecklingsuppdrag på Bonniers Mag+ och Sveriges Radio.

Sara Öhrvall, grundare av och seniorkonsult på MindMill Network. Styrelseledamot i bland annat Bonnier News, Bonnier Books, Nobelmuseet och Umeå Universitet. Krönikör i Dagens Industri. Läs Medievärldens porträtt av Sara Öhrvall här.

Även sekretariatet utökas, med Martina Wagner, som arbetar på myndigheten Statens medieråd. Wagner har en bakgrund från Kulturdepartementet där hon arbetat med frågor rörande barn och medier.

Uppdraget ska delredovisas den 31 oktober och slutredovisas den 30 april nästa år.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.