Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Medieutredningen förlängs med ett halvår

Publicerad: 18 februari 2016, 08:59

Kulturdepartementets besked: Medieutredningen förlängs till och med 31 oktober. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

MedieutredningenAlice Bah KuhnkeAnette Novak

Medieutredningens förslag till nya mediepolitiska verktyg ska enligt direktiven vara klara sista april i år, men i dag beslutade regeringen att förlänga utredningstiden med sex månader.

I ett pressmeddelande från Kulturdepartementet står: ”Europeiska kommissionen har nu godkänt en svensk begäran om förlängning av det nuvarande presstödssystemet, med vissa förbättringar, till och med 2019. Förlängningen av presstödet möjliggör att Medieutredningen kan ges längre utredningstid.”

Vad kommer den att betyda för ert arbete?

Att vi får möjlighet att fördjupa resonemang och analyser, säger Anette Novak som leder Medieutredningens arbete.

Hur går arbetet för övrigt?

Arbetet går mycket bra, vi är ytterst nöjda med att ha lyckats knyta till oss juristen Anna Dingertz som kommer närmast från Myndigheten för Press, Radio och TV. I går träffade vi också den norska medieutredningen för erfarenhetsutbyte, säger Anette Novak till Medievärlden.

Vi har vägt för- och nackdelarna med en förlängning. Vi behöver ju en ny mediepolitik så snart som möjligt. Samtidigt vill vi ha goda förslag som ska vara aktuella eftersom verkligheten förändras, säger Alice Bah Kunke till Svenska Dagbladet.

Den situation vi har nu, som råder inom många medier, är ohållbar. Dessutom är det så att när jag får förslagen den 31 oktober så ska de sändas ut på remiss ett antal månader och först därefter kan jag börja arbeta med att göra politik av dem. Tiden kommer ju gå innan förslagen läggs fram i en proposition till riksdagen. Och jag ska ju förhandla med de andra demokratiska partierna, säger Alice Bah Kuhnke till Svenska Dagbladet.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev