Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Medieskugga över Louisianas översvämningar

Publicerad: 23 augusti 2016, 07:43

De kraftiga översvämningarna har lamslagit den amerikanska delstaten Louisiana och fått president Barack Obama att utlysa katastroftillstånd. Men mediernas rapportering om händelseutvecklingen har varit knapphändig.


Översvämningen i Louisiana beskrivs av Röda Korset som den värsta katastrofen sedan orkanen Sandy drog in över Karibien och nordöstra USA 2012. Men trots det har mediebevakningen inte varit särskilt stor,skriver DN som refererar till USA Today.

Naturkatastrofen har tagit 13 personers liv och omkring 40 000 personer har fått sina hem förstörda. Men i såväl de nationella som de internationella medierna har första sidorna och de stora rubrikerna om händelsen uteblivit, skriver USA Today.

Förklaringen till att naturkatastrofen hamnat i medieskugga kan, enligt medieprofessorn Susan Moeller, vara att den inträffar under ett presidentvalår samt parallelllt med de olympiska spelen.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.